top of page

Wie is uw vastgoedjurist?

Woonachtig op de prachtige Utrechtse Heuvelrug is Maaike van Oort-Albersen naast echtgenote en moeder van drie zonen vooral ook een gedreven en deskundig vastgoedjurist.

Maaike-van-Oort-Albersen-CMS-NL_referenc

De contacten met de notaris van haar vaders bedrijf, klassieke muziekhandel Albersen Muziek in Den Haag, overtuigden haar om een stap in een andere richting te zetten. Het was dan ook een keuze vanuit het hart om, na een aanvankelijke studie Economie en afronding van de studie Nederlands Recht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, te gaan werken in het notariaat. Maaike voltooide in 2020 de Grotius specialisatieopleiding Onroerend Goedrecht. Deze opleiding is de meest gespecialiseerde vastgoedrecht-opleiding van Nederland. Met het behalen van deze opleiding mag zij zich met recht vastgoedrecht specialist noemen!

Ruime werkervaring bij een groot gemengd kantoor

Haar ruime werkervaring deed Maaike op bij CMS Derks Star Busmann in Utrecht. Als notarieel jurist binnen de Praktijkgroep Real Estate & Construction adviseerde zij als onafhankelijke derde bij verkoop/aankooptrajecten en stelde koopovereenkomsten op. Verder redigeerde zij diverse notariële akten, waaronder uitgifte en wijziging erfpacht, vestiging en afstanddoening van erfdienstbaarheden, opstalrechten en andere (beperkte) rechten. Ook begeleidde Maaike onroerend goed transacties en vervaardigde zij de bijbehorende leveringsakten en hypotheekakten. 

 

Als accountmanager van diverse woningstichtingen, waarvoor zij advieswerkzaamheden verrichtte, begeleidde ze projecten, wikkelde ze transacties af, regelde ze de uitponding van bestaande (huur)woningen en haar specialiteit, de splitsingen in appartementsrechten. Tenslotte behoorde tot haar werkzaamheden het notarieel begeleiden van executieveilingen van registergoederen.

 

Start eigen onderneming

Na 22 jaar gewerkt te hebben bij CMS, was de verhuizing van het kantoor naar Amsterdam met de dagelijkse woon-werkverkeer-drukte voor haar hét juiste moment om te starten met haar eigen onderneming. Maaike groeide op in een ondernemersgezin en maakte via de zaak van haar vader de keuze voor het notariaat. Na een jarenlang dienstverband in het notariaat nu dan zelf ondernemer, het maakte de spreekwoordelijke cirkel rond.

 

Maaike werkt vanuit haar kernwaarden en kernkwaliteiten

Werken volgens kernwaarden en kernkwaliteiten helpt Maaike om haar ambitie waar te maken. Het onpartijdig adviseren en helpen van mensen en organisaties, waarbij de belangen van alle betrokkenen centraal staan en zorgvuldig worden afgewogen, is haar op het lijf geschreven. 

 

Maaike verplaatst zich in anderen en luistert naar de wensen van klanten. Ze handelt eerlijk en integer. Ze heeft en geeft vertrouwen. Maaike geniet van het leven, of dat nu zakelijk is of privé en deelt dat graag met anderen. 

 

Zorgvuldigheid en kwaliteit tenslotte, zijn het fundament waarop Maaike haar onderneming gebouwd heeft.

advies en ondersteuning 

voor notarissen en projectontwikkelaars

bottom of page